- Recept
- Fiskrecept
Sesamstekt lax med morotsfil

Sesamstekt lax med morotsfil
Av ICAs matkasse
Publicerat den 19 januari 2025
Vackert gyllenbrun blir laxen som strösslas med semsamfrö och steks i olja. Här serveras härligheten med couscous och toppas med en gräddfilsås smaksatt med sambal oelek. Gott vill vi lova!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 3 dl gräddfil
- 3 morötter
- 4 port couscous
- 500 g laxfilé
- 1 msk olja
- 2 msk sesamfrö
- 1 förp salladsmix (à 65 g)
- 2 msk sweet chilisås
Gör så här
Steg 1
Tina fisken (om fryst används).Steg 2
Blanda gräddfil och sweet chilisås och smaka av salt och peppar. Riv morötterna fint på ett rivjärn och rör ner i gräddfilen.Steg 3
Tillaga couscousen enligt anvisningen på förpackningen.Steg 4
Skär laxen i portionsbitar (om hel används) och stek i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C. Krydda med salt och peppar. Strö över sesamfröna mot slutet av stekningen.Steg 5
Servera laxen med couscous, morotsfil och sallad.