Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
Sesamstekt lax med morotsfil

Sesamstekt lax med morotsfil

Av ICAs matkasse
Publicerat den 19 januari 2025
Vackert gyllenbrun blir laxen som strösslas med semsamfrö och steks i olja. Här serveras härligheten med couscous och toppas med en gräddfilsås smaksatt med sambal oelek. Gott vill vi lova!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 3 dl gräddfil
  • 3 morötter
  • 4 port couscous
  • 500 g laxfilé
  • 1 msk olja
  • 2 msk sesamfrö
  • 1 förp salladsmix (à 65 g)
  • 2 msk sweet chilisås

Gör så här

  1. Steg 1

    Tina fisken (om fryst används).
  2. Steg 2

    Blanda gräddfil och sweet chilisås och smaka av salt och peppar. Riv morötterna fint på ett rivjärn och rör ner i gräddfilen.
  3. Steg 3

    Tillaga couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Steg 4

    Skär laxen i portionsbitar (om hel används) och stek i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C. Krydda med salt och peppar. Strö över sesamfröna mot slutet av stekningen.
  5. Steg 5

    Servera laxen med couscous, morotsfil och sallad.