
Ugnsomelett med varmrökt lax
Av ICA Köket
Publicerat den 09 mars 2009
Vill du lyxa till det lite så testa att göra en omelett med varmrökt lax i ugn. Supergott, enkelt och passar utmärkt att servera tillsammans med en härlig sallad.Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 purjolök (ca 400 g)
- 2 msk olja
- 10 ägg
- 150 g naturell cream cheese
- 1½ dl mjölk
- 1 kruka dill
- 300 g varmrökt lax utan skinn och ben, gärna i bitar
- salladsmix
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 150°C.Steg 2
Ansa, skölj och strimla purjolöken. Stek den mjuk i oljan i en stekpanna, utan att den tar färg. Krydda med salt och peppar.Steg 3
Vispa ihop ägg, färskost, mjölk. Grovhacka och rör ner dillen. Salta och peppra efter smakSteg 4
Bryt laxen i mindre bitar, om den är hel i bit, och blanda försiktig med purjolöken. Fördela blandningen i en smord ugnsform, ca 20 x 30 cm. Häll över äggsmeten.Steg 5
Ställ in i mitten av ugnen i ca 40 minuter, eller tills äggstanningen stannat. Låt svalna en stund före servering.Steg 6
Servera omeletten med sallad.