- Recept
- Pannkaks- och våffelrecept
Våfflor grundrecept

Våfflor grundrecept
Av ICA Köket
Publicerat den 21 februari 2003
Laga våfflor på egen våffelsmet med ägg - det blir en lyxig fika! Se till att hetta upp våffeljärnet ordentligt och smörj med smör innan du gräddar våfflorna. Lägg sedan de gräddade våfflorna på galler så håller de sig frasiga.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 100 g smör eller margarin
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- salt
- 2 ägg
- 5 dl mjölk
Gör så här
Steg 1
Smält smöret på svag värme. Låt det svalna.Steg 2
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.Steg 3
Vispa ner ägg och mjölk i mjölblandningen till en slät smet. Vispa i smöret.Steg 4
Hetta upp våffeljärnet. Smörj med smör till den första laggen.Steg 5
Grädda våfflorna tills de får fin färg.