Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
Pinsa med burrata, pistage, basilika och citron

Pinsa med burrata, pistage och citron

Av ICA Köket
Publicerat den 15 maj 2023
Pinsa är ett italienskt bröd som smakar som en blandning mellan focaccia och pizza. Rätten är perfekt att laga och servera som en smårätt eller på en buffé. Här toppar vi pinsan med både mozzarella och krämig burrata samt lite krispiga nötter och söt crema di balsamico.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 förp mozzarella (à 125 g)
  • 1 förp pinsa bröd (à 230 g)
  • ½ dl pistagenötter
  • 1 förp burrata (à 275 g)
  • ½ citron
  • ½ kruka basilika
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk crema di balsamico

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 250°C.
  2. Steg 2

    Häll av vätskan från mozzarellan. Skär den i tunna skivor och lägg bitarna på hushållspapper.
  3. Steg 3

    Lägg pinsabrödet på en plåt med bakplåtspapper. Fördela mozzarellaosten på brödet. Sätt in plåten mitt i ugnen 5-7 minuter, eller tills osten smält ordentligt och brödet fått fin färg.
  4. Steg 4

    Hacka pistagenötterna grovt.
  5. Steg 5

    Fördela burratan på pinsabrödet, strö på pistagenötterna. Tvätta citronen och riv det yttersta av skalet över pinsan. Toppa med basilikablad och krydda med salt och svartpeppar. Ringla över olivolja och balsamicosirap.