Gå till innehållGå till sökningGå till sidfot
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 1,00 kr
Tacopizza med kycklingfärs och majs

Tacopizza med kycklingfärs och majs

Av ICA Köket
Publicerat den 11 juli 2016
Den italienska pizzan möter Tex Mex. Här har pizzadegen toppats med tacokryddad kycklingfärs, tomat, lök, majs och ost. Gissa om den rätten kommer att bli barnens favorit!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • ½ rödlök
  • 2 tomater
  • 1 förp majskorn (à 340 g)
  • ca 500 g kycklingfärs
  • 1 tsk olja
  • 40 g taco kryddmix
  • 1 pizzakit med tomatsås (à 600 g)
  • 1½ dl riven ost
  • ½ gurka

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt på ugnen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Steg 2

    Skala och dela löken, skiva den och tomaterna. Låt majsen rinna av i ett durkslag.
  3. Steg 3

    Stek färsen i oljan i en panna tills den blir genomstekt. Rör då och då.
  4. Steg 4

    Sänk värmen och rör i tacokryddan och 1½ dl vatten och låt puttra 1 minut. Ta av pannan från värmen.
  5. Steg 5

    Rulla ut pizzadegen på bakplåtspappret på en plåt. Bred på tomatsåsen. Lägg på köttfärsen och toppa med lök, tomat, hälften av majsen och toppa med osten.
  6. Steg 6

    Sätt in plåten mitt i ugnen ca 15 minuter.
  7. Steg 7

    Tärna gurkan.
  8. Steg 8

    Servera pizzan med resten av majsen och gurkan.