
Eggnog med kokos
Av ICA Köket
Publicerat den 20 november 2023
Eggnog med kokos, eller coconut eggnog som den anglosaxiska världen kallar drycken, är ett fräscht inslag vid julens högtider, men lika gott året runt.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
6Portioner
Ingredienser
- 4 ägg
- 1 dl strösocker
- 1 dl mjölk
- 400 ml kokosmjölk
- 2 dl ananasjuice
- 2 msk riven kokos
- Till servering: rivet limeskal
Gör så här
Steg 1
Knäck äggen och lägg gulorna i en bunke och vitorna i en annan.Steg 2
Vispa upp vitorna med hälften av sockret tills konsistensen är som lösvispad grädde.Steg 3
Vispa gulorna med resten av sockret luftigt. Häll först i kokosmjölken under omrörning och sedan ananasjuicen.Steg 4
Rosta kokosen gyllenbrun i en stekpanna.Steg 5
Rör i vitorna och häll upp i glas, strö över kokosen, toppa gärna med lite rivet limeskal och servera.