Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 1,00 kr
två skålar med ärt- och spenatsoppa, pumpakärnor i en skål bredvid

Ärtig spenatsoppa

Av Buffé
Publicerat den 12 december 2022
En riktigt grön och skön soppa, fullproppad med näring. Grunderna har du kanske till och med i frysen? Ärtorna bidrar med en söt och len smak till spenatsoppan. Toppa med frön för en lyxigare känsla.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • 2 grönsaks- eller kycklingbuljongtärningar
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 600 g fryst, hackad spenat
  • 250 g frysta gröna ärtor
  • ½ dl rostade pumpakärnor
  • bröd

Gör så här

  1. Steg 1

    Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det några minuter i olja i en stor kastrull. Häll i vatten, buljong och havregrädde. Låt koka upp.
  2. Steg 2

    Tillsätt spenat, ärter, salt och peppar. Låt koka upp och mixa sedan soppan slät med stavmixer.
  3. Steg 3

    Till servering: Toppa med frön och servera gärna med bröd till.