
Bacon- och spenatpasta med prästost
Av ICAs matkasse
Publicerat den 23 november 2025
En bacon- och spenatpasta med en perfekt mix av sälta och krämighet. Färsk spenat steks ihop med vitlök som sedan blandas med det krispiga baconet, matlagningsgrädde och riven ost. Äts med fördel tillsammans med pastasorten penne, då den fångar upp såsen perfekt.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 gul lök
- 2 förp tärnat bacon (à 140 g)
- 200 g färsk spenat
- 4 port pasta (gärna penne rigate)
- 1 vitlöksklyfta
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 1/2 förp riven prästost (à 150 g)
- 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
Gör så här
Steg 1
Sätt på en kastrull med vatten till pastan.Steg 2
Skala och hacka löken.Steg 3
Stek bacon och lök i en torr stekpanna tills baconet är krispigt. Lyft upp baconet och löken på en tallrik och stek spenaten i lite av baconfettet.Steg 4
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.Steg 5
Pressa vitlöken i spenaten och låt fräsa någon minut. Lägg tillbaka bacon och lök i pannan och häll i grädde och 1/2 dl vatten. Sjud några minuter. Smaka av med salt och peppar.Steg 6
Rör ner osten i såsen och låt den smälta.Steg 7
Dela tomaterna.Steg 8
Servera pastan med sås och tomater.