Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 1,00 kr
One pot lasagne med linser och svamp

One pot lasagne med linser och svamp

Av Buffé
Publicerat den 18 mars 2024
One pot lasagne är en förenklad variant av den populära pastagratängen som görs direkt i en stor gryta eller kastrull. Här gör vi en lakto-ovo-vegetarisk lasagne med linser, nötter och svamp som får sällskap av pasta, tomatsås och ost.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 250 g champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl valnötter
  • 6 soltorkade tomater i olja
  • 2 msk olivolja
  • 1 förp tomatsås eller pizzasås med basilika (à 400 g)
  • 1 msk konc grönsaksfond
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl röda linser
  • 400 g färska lasagneplattor
  • 250 g mozzarella
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • chiliflakes
  • sallad (till servering)

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C övervärme/grill.
  2. Steg 2

    Ansa och riv svampen grovt. Skala och riv vitlöken. Hacka valnötterna och de soltorkade tomaterna. Fräs svamp och vitlök i en stor gryta eller ugnstålig kastrull i oljan ca 5 minuter tills svampen fått lite färg.
  3. Steg 3

    Tillsätt valnötter, soltorkade tomater, tomatsås, fond, grädde, linser och 4 dl vatten. Låt koka under omrörning i 5 minuter.
  4. Steg 4

    Riv lasagneplattorna i mindre bitar (3-4 delar per platta), lägg dem i såsen och koka 3–5 minuter tills de mjuknat. Rör om då och då. Späd ev med 1 dl vatten om lasagnen verkar torr. Bryt mozzarellan i bitar och blanda ner hälften i grytan tillsammans med salt och peppar.
  5. Steg 5

    Toppa med resten av mozzarellan och ställ in i mitten av ugnen ca 10 minuter tills osten fått färg.
  6. Steg 6

    Strö över chiliflakes och servera med sallad.