Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 1,00 kr
Wok med äggnudlar och fläskfilé

Wok med äggnudlar och fläskfilé

Av Buffé
Publicerat den 09 december 2019
Thailändsk nudelwok är en smakrik och enkel vardagsmiddag, som smakar minst lika bra i matlådan dagen efter! Här får äggnudlarna sällskap av fläskfilé, broccoli, vitkål och morot, och den goda woksåsen.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 200 g äggnudlar
  • 4 msk neutral olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ broccoli
  • 150 g vitkål
  • 150 g morot
  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk sesamolja
  • 1 dl ostronsås
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 krm svartpeppar
  • färsk koriander (à ca 20-25 g)
  • salladslök

Gör så här

  1. Steg 1

    Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och blanda med 1 msk olja så de inte klibbar ihop.
  2. Steg 2

    Skala och finhacka vitlöken. Skär broccolin i buketter. Skär kålen i stora bitar. Skala och strimla moroten. Strimla fläskfilén.
  3. Steg 3

    Rör ihop fond, socker, sesamolja, ostronsås, soja, peppar och ½ dl vatten.
  4. Steg 4

    Hetta upp en wokpanna med 3 msk olja. Fräs vitlöken någon minut och tillsätt fläskfilén. Låt steka 4–5 minuter tills fläskfilén är klar.
  5. Steg 5

    Tillsätt broccoli, vitkål, morot, nudlar och såsen. Woka 6–7 minuter och servera direkt.
  6. Steg 6

    Vid servering: Toppa gärna med koriander och salladslök.