Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
Tacogratäng med grönsaker

Tacogratäng med grönsaker

Av ICAs matkasse
Publicerat den 05 januari 2025
Förutom att det är oerhört smarrigt, är det bästa med gratäng att den sköter sig själv i ugnen. Det enda du behöver göra är att steka de mesta av ingredienserna i tacokryddan och hälla upp i en ugnsform. Sen blandar du crème fraiche och riven ost som du breder över. Efter 15 minuter i ugnen är det klart! Servera med ris, gurka och nachochips!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1/2 gul lök
  • 500 g blomkålsris
  • 2 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk japansk soja
  • 1 förp majskorn (à 340 g)
  • 1 påse taco kryddmix (à 28 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1/2 gurka
  • 100 g nachochips

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C.
  2. Steg 2

    Skala och hacka löken.
  3. Steg 3

    Stek lök och blomkålsris i oljan i en stekpanna. Rör ner tomatpuré och soja efter några minuter. Smaka av med peppar.
  4. Steg 4

    Häll av majsen och rör ner den i stekpannan tillsammans med kryddmixen och 1 dl vatten. Blanda väl, låt det bli varmt och häll upp allt i en ugnsform, storlek ca 32x40 cm (för 4 port).
  5. Steg 5

    Blanda crème fraiche och riven ost och bred över gratängen. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
  6. Steg 6

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Steg 7

    Skär gurkan i bitar.
  8. Steg 8

    Servera tacogratängen med nachochips, ris, gurka och gärna lite extra ost.