Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 100,00 kr
enchiladas med bönor, tomatsås och majs

Vego enchiladas

Av ICA Köket
Publicerat den 05 november 2018
Sugen på tex-mex till middag? Testa en riktigt snabb och enkel enchilada som blir klar på en kvart. Med färdig pastasås, svarta bönor, majs och riven ost har du innehållet klart, sedan är det bara att fylla tortillabröden och skjutsa in i ugnen. Toppa den mexikanska hettan med gräddfil.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 2 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
  • 1 förp majskorn (à 340 g)
  • 390 g pastasås tomat & chili
  • 390 g pastasås tomat & basilika
  • 150 g riven ost
  • 8 st vetetortillas (medium)
  • 2 dl gräddfil
  • ½ msk olja
  • 1 tsk spiskummin

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C. Smörj en ugnssäker form med oljan.
  2. Steg 2

    Häll bönor och majs i en sil och spola med kallt vatten. Låt rinna av. Koka upp bönor och majs med den ena pastasåsen och spiskummin. Vänd ner hälften av osten.
  3. Steg 3

    Fördela bön- och majsröran på tortillabröden och rulla ihop. Lägg dem med skarven ner i formen. Häll på den sista pastasåsen och strö över resten av osten. Sätt in formen i övre delen av ugnen ca 15 minuter eller tills enchiladan fått fin färg.
  4. Steg 4

    Servera enchiladas med gräddfil och gärna en sallad.