Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 500,00 kr
Fiskpaket med kryddsmör och syrad lök

Fiskpaket med kryddsmör och syrad lök

Av Buffé
Publicerat den 13 maj 2019
Fiskpaket är det ultimata receptet för dig som ska grilla och vill laga något enkelt men lyxigt, och dessutom riktigt gott! Här grillas torsk, potatis, spenat och kryddsmör saftiga i paket, och serveras med fräsch syrad rödlök.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 ark bakplåtspapper
  • 600 g torskryggfilé
  • 700 g kokt färskpotatis
  • 65 g bladspenat
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 tsk finrivet citronskal + 1 msk citronjuice
  • 2 krm dillfrön
  • ½ dl finhackad dill
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja

Gör så här

7 steg

Syrad rödlök

  1. Steg 1

    Skala och skiva löken tunt. Blanda med citronjuice, olja och 1 krm salt i en liten bunke och låt dra tills fiskpaketen är klara.

Fiskpaket

  1. Steg 1

    Lägg arken med bakplåts- eller smörpapper i vatten ca 5 minuter. Krama ur vattnet. Koka färkpotatisen.
  2. Steg 2

    Krydda fisken med salt och peppar runt om.
  3. Steg 3

    Skiva potatisen. Fördela potatis och spenat i mitten av bakplåtspappren och lägg på fisken.
  4. Steg 4

    Rör ihop smör, citronskal, dillfrön och dill. Fördela på fisken och tvinna ihop paketen.
  5. Steg 5

    Grilla paketen ca 10 minuter på direkt värme på grillen.
  6. Steg 6

    Servera fiskpaketen med syrad rödlök.