Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 500,00 kr
Lax med spenat, grädde och parmesanost

Lax med spenat, grädde och parmesanost

Av ICA Köket
Publicerat den 30 mars 2015
Den här laxen ugnsbakar du på en bädd av grädde och spenat och toppar med riven parmesanost. Servera med kokt potatis. En lättlagad laxrätt med goda chanser att bli en ny fiskfavorit!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 900 g delikatesspotatis
  • 2 förp babyspenat (à 65 g)
  • 250 g körsbärstomat
  • 3 dl matlagningsgrädde (13%)
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 600 g lax
  • 3 dl finriven parmesan

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 200°C.
  2. Steg 2

    Koka potatisen.
  3. Steg 3

    Lägg spenaten i botten av en smord ugnsform ca 20x30 cm. Lägg tomaterna på spenaten.
  4. Steg 4

    Koka upp grädden, med smulad buljongtärning, under vispning och häll därefter grädden över spenaten och tomaterna. Placera laxen ovanpå. Salta och peppra på laxen.
  5. Steg 5

    Riv parmesanosten och strö den ovanpå.
  6. Steg 6

    Ställ in formen i mitten av ugnen och tillaga i ca 25 minuter, eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C.
  7. Steg 7

    Servera laxen med kokt potatis.