Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 500,00 kr
  • Recept
  • Marängtårta i långpanna

Marängtårta i långpanna

Marängtårta i långpanna

Av Buffé
Publicerat den 10 juni 2019
Ska du laga marängtårta till många? Gör en pinocchiotårta, även kallad brittatårta, glömmingetårta och herrgårdstårta. Mellan lager av maräng och sockerkaka lägger vi krämigt vispad grädde och färska jordgubbar. Den godaste desserten till sommarfesten!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 tim 30 minTotal tid
10Portioner

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 4 dl strösocker
  • 5 äggulor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • ¾ dl mjölk (3%)
  • ½ dl hackad mandel
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 l jordgubbar

Gör så här

7 steg

Botten

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 175°C.
  2. Steg 2

    Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt 4 st äggulor och vispa ytterligare några minuter.
  3. Steg 3

    Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, mjöl och mjölk och vispa ihop till en smet. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt.

Maräng

  1. Steg 1

    Vispa 4 st äggvitor med hälften av sockret ca 2 minuter på medelhastighet. Tillsätt resten av sockret och vispa ytterligare ca 3 minuter till en fast maräng.
  2. Steg 2

    Bred ut marängen över smeten till botten och strö på mandeln.
  3. Steg 3

    Grädda i mitten av ugnen 20–25 minuter. Låt svalna.

Montering

  1. Steg 1

    Vispa grädden löst. Ansa och halvera jordgubbarna. Skär botten i tre lika stora delar. Varva bottnarna i lager med vispad grädde och jordgubbar.