- Recept
- Recept under 45 minuter
Torsk med äggsås
Torsk med äggsås
Av ICAs matkasse
Publicerat den 04 februari 2014
Stekt torsk gör man enklast i ugn. Hårdkokta ägg och hackad färsk persilja tillsammans med den lena såsen och den kokta potatisen blir en himmelsk kombination som smälter i munnen. Servera med knapriga morötter.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 600 g torsk
- 900 g fast potatis
- 4 ägg
- 2 morötter
- 2 msk smör eller margarin
- 2 msk vetemjöl
- 4 dl mjölk
- 1 fiskbuljongtärning
- 1/2 kruka persilja
Gör så här
Steg 1
Tina fisken.Steg 2
Sätt ugnen på 200°C.Steg 3
Skala och koka potatisen.Steg 4
Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 9 minuter. Spola dem i kallt vatten. Skala och skär i tärningar.Steg 5
Skala morötterna, riv eller skär dem i stavar.Steg 6
Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra. Sätt formen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 56°C.Steg 7
Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet och späd med mjölken lite i taget under omrörning. Smula ner buljongtärningen. Låt koka några minuter och smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan och vänd ner den och äggen i såsen.Steg 8
Servera torsken med såsen, potatisen och morötterna.