- Recept
Räkor Indienne
Räkor Indienne
Av ICAs matkasse
Publicerat den 29 maj 2023
Räkor Indienne är en spännande och mustig risgryta med räkor och paprika i en kryddig sås med smak av curry, grädde och tomat. Gillar du hetta så smaka gärna av grytan med lite cayennepeppar.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port ris eller annat gryn
- 2 röda paprikor
- 1/2 purjolök
- 2 tsk curry
- 1 msk smör
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk tomatpuré
- 1 förp krossade tomater (à 390 g)
- 2 1/2 dl mellangrädde
- 400 g frysta skalade räkor
- sallad
Gör så här
Steg 1
Tina räkorna (om frysta används).Steg 2
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 3
Ansa och strimla paprikorna och purjolöken.Steg 4
Fräs grönsakerna och curryn hastigt i matfettet. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré och tomatkross. Låt sjuda ca 5 minuter.Steg 5
Rör ner grädden och smaksätt med salt och peppar. Blanda i räkorna och låt allt bli varmt. Koka inte för då blir räkorna sega.Steg 6
Servera räkgrytan med ris och sallad.