Gå till innehållGå till sökningGå till sidfot
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 100,00 kr
Korvstroganoff med ris

Korvstroganoff med ris

Av ICA Köket
Publicerat den 26 juni 2006
Korvstroganoff är en lättlagad och välsmakande korvgryta med bland annat falukorv, lök, grädde och tomatpuré som passar bra som vardagsmiddag. Servera korvstroganoffen med kokt ris.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 portioner ris eller annat gryn
  • 550 g falukorv eller kycklingstekkorv
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk dijonsenap
  • grovskuren vitkål
  • persilja

Gör så här

  1. Steg 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Steg 2

    Skär korven i stavar. Skala och hacka löken.
  3. Steg 3

    Stek korv och lök i oljan i en stekpanna ca 5 minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs någon minut. 
  4. Steg 4

    Rör ner grädde, mjölk, soja och dijonsenap. Låt sjuda ca 5 minuter.
  5. Steg 5

    Smaka av med peppar och ev salt.
  6. Steg 6

    Vitkålssallad: grovskuren vitkål med persilja.
  7. Steg 7

    Till servering: Servera ris och vitkålssallad vid sidan om.