Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 25,00 kr
Blomkål i ugn med laxfilé, curry och smulad vitost

Blomkål i ugn med laxfilé, curry och smulad vitost

Av ICA Köket
Publicerat den 23 augusti 2021
Att laga hela måltiden på samma plåt i ugnen, det blir gott och är enkel matlagning. Blomkålen får härlig smak och gul färg av curryn och liten krämighet av vitosten och lax i ugn smakar alltid gott. Servera gärna med rostad mandel och mangold.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud (à ca 800 g)
  • 50 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk curry
  • 1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
  • 4 port laxfilé (à ca 140 g)
  • 150 g vitost hel bit (10%)
  • 1 kruka gräslök
  • 1 dl flagad rostad mandel
  • 2 dl matyoghurt
  • 65 g röd mangold

Gör så här

  1. Steg 1

    Tina laxen (om fryst används).
  2. Steg 2

    Sätt ugnen på 225˚C. Sätt in en långpanna mitt i ugnen. 
  3. Steg 3

    Ansa och skär blomkålshuvudet i ca 4 cm tjocka klyftor.
  4. Steg 4

    Smält smöret tillsammans med oljan i en kastrull och blanda med curryn.
  5. Steg 5

    Lägg blomkålsskivorna i den förvärmda långpannan. Pensla med currysmöret och krydda med salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen i 8 minuter.
  6. Steg 6

    Häll kikärtorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  7. Steg 7

    Lägg kikärtor och lax på plåten. Krydda laxen med salt och peppar. Smula osten över blomkålen och kikärtorna. Sätt in plåten mitt i ugnen 8 minuter eller tills laxen har en innertemperatur på 56˚C.
  8. Steg 8

    Skär gräslöken fint.
  9. Steg 9

    Strö gräslök och mandel på plåten och servera med yoghurt och röd mangold.