Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 25,00 kr
Grillad paprikasallad med kycklingfilé och pistagedressing

Grillad paprikasallad med kycklingfilé och pistagedressing

Av ICA Köket
Publicerat den 21 mars 2022
Grillad paprika och kyckling och grunden till en riktigt god sallad är klar. Paprikasalladen blir komplett när den toppas med smakrik dressing av persilja och pistagenötter samt bitar av fetaost.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 70 g rostade pistagenötter
  • 1 kruka persilja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 silverlök
  • 4 spetspaprikor
  • ca 600 g kycklingfilé (gärna med skinn)
  • 2 msk olja
  • 1 romansallad
  • 150 g fetaost
  • bröd

Gör så här

10 steg

Dressing

  1. Steg 1

    Hacka nötter och persilja grovt och blanda med vinäger och olivolja.
  2. Steg 2

    Smaksätt med salt och peppar.

Sallad

  1. Steg 1

    Skala och skiva löken mycket tunt, gärna på mandolin. Lägg löken i isvatten.
  2. Steg 2

    Dela och kärna ur paprikorna. Pensla paprika och kyckling med oljan, krydda med salt och peppar.
  3. Steg 3

    Grilla kyckling och paprika över glöden så att de får fin färg. Fortsätt att grilla indirekt tills paprikan är mjuk, ca 10 minuter, och kycklingens innertemperatur är 72°C.
  4. Steg 4

    Häll av löken i en sil och låt den rinna av.
  5. Steg 5

    Ansa och skär salladen i grova bitar
  6. Steg 6

    Bryt fetaosten i bitar.
  7. Steg 7

    Skiva kycklingen i ca 2 cm tjocka bitar. Skär paprikan i grova bitar. Blanda kyckling, paprika, lök och romansallad.

Servering

  1. Steg 1

    Lägg salladen på ett fat. Toppa med fetaost och pistagedressing. Servera ev med bröd.