- Recept
- Alla samlingar
Crème brûlée
Crème brûlée
Av Buffé
Publicerat den 19 november 2007
En riktig klassiker bland desserter! Crème brûlée är en högklassig efterrätt som imponerar. Vid serveringen strör du socker på desserten och bränner sockret snabbt med en brännare för att få till den läckert knäckiga ytan.Tidsåtgång och portioner
3 timTotal tid
8Portioner
2 timTillagningstid
Ingredienser
- 1 vaniljstång
- 5 dl vispgrädde
- 1½ dl mjölk
- 7 äggulor
- 1½ dl strösocker
- 5 msk råsocker
- Brännare
- 8 st små ugnsfasta formar
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 150°C.Steg 2
Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.Steg 3
Koka upp vaniljfrön, vaniljstång, grädde och mjölk i en kastrull. Ta från värmen och låt dra i 10 minuter. Ta bort vaniljstången.Steg 4
Värm vatten till vattenbadet.Steg 5
Rör ihop äggulor med strösockret. Blanda med gräddmjölken.Steg 6
Fördela smeten i ugnssäkra portionsformar. Ställ formarna i en ugnsform och häll varmvatten så att det räcker upp till halva brûléeformarna.Steg 7
Ställ formen i mitten av ugnen och grädda i vattenbad tills de blivit fasta i konsistensen, ca 45 minuter. Testa genom att skaka lite på en form och se om puddingen rör sig. Låt svalna och ställ gärna i kylen i 2 timmar.Steg 8
Vid servering: Strö råsocker över brûléerna och bränn av med en brännare.