- Recept
- Alla samlingar
- Pastarecept
Krämig tomatpasta med citron och burrata
Krämig tomatpasta med citron och burrata
Av ICA Köket
Publicerat den 14 juni 2021
Magisk pasta i all sin enkelhet! Krämig tomatpasta med citron toppas med den italienska gräddiga osten burrata – en riktig klassiker som passar lika bra till vardags som till fest.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port spaghetti eller linguine (4 port motsvarar ca 300 g)
- 2 vitlöksklyftor
- 400 g körsbärstomater eller romanticatomater
- 2 msk olivolja
- 1 msk tomatpuré
- vispgrädde
- 1 msk finrivet citronskal (+ ev extra till servering)
- 1 msk socker
- 2 krm chiliflakes
- 1 burrata (à 100 g)
Gör så här
Steg 1
Skala och hacka vitlöken. Halvera tomaterna. Fräs vitlöken i oljan på medelvärme tills den får lite färg. Tillsätt tomaterna och tomatpurén och låt koka ihop ca 15 minuter. Mosa sönder tomaterna med en slev.Steg 2
Tillsätt grädde, citronskal, socker, chiliflakes och salt. Låt koka ca 5 minuter.Steg 3
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 1 dl av pastavattnet (för 4 port).Steg 4
Tillsätt pastan och pastavattnet i såsen och värm till en krämig pasta.Steg 5
Lägg upp, toppa med burrata och peppar och gärna citronskal.