- Recept
- Alla samlingar
- Halloumirecept
Palak paneer med halloumi
Palak paneer med halloumi
Av ICAs matkasse
Publicerat den 14 oktober 2024
Låt rätten få influenser från Indien med denna klassiska rätt palak paneer som här tillagas med halloumi. Ner med en massa kryddor, vitlök och självklart spenaten och servera sedan med fluffigt ris. Smaklig middag!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port ris
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk riven ingefära
- 1 msk olja
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk garam masala
- 390 g krossade tomater
- 2½ dl mellangrädde (27%)
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 200 g färsk spenat
- 250 g körsbärstomater
- 400 g halloumi eller grillost
Gör så här
Steg 1
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Skala och hacka löken. Skala och riv vitlöken och ingefäran.Steg 3
Fräs lök, vitlök och ingefära i hälften av oljan i en gryta 3-4 minuter. Rör i tomatpuré, garam masala, krossade tomater, grädde och smulad buljongtärning. Låt sjuda 6-7 minuter.Steg 4
Vänd ner spenaten i grytan och låt den bli mjuk.Steg 5
Skär tomaterna i halvor.Steg 6
Skär osten i bitar och stek i resten av oljan i en stekpanna.Steg 7
Blanda ner osten i grytan och smaka av med salt och peppar.Steg 8
Servera grytan med tomater och ris.