- Recept
Räkröra
Räkröra
Av ICA Köket
Publicerat den 01 november 2022
Räkor tillsammans med len majonnäs, crème fraiche och dill, passar som tillbehör till det mesta. Men kanske blir den här räkröran extra god på en stekt brödskiva. Servera med en citronklyfta och njut!Tidsåtgång och portioner
15 minTotal tid
6Portioner
Ingredienser
- 1 förp räkor i lake (à 580 g)
- 1 kruka dill
- 1 1/2 dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- 1/2 citron (saft)
Gör så här
Steg 1
Låt räkorna rinna av i en sil.Steg 2
Hacka dillen. Blanda dill, majonnäs och crème fraiche.Steg 3
Pressa ur ytterligare lag ur räkorna och blanda ner dem i såsen.Steg 4
Smaka av med salt och peppar samt några droppar citronsaft.Steg 5
Serveringsförslag: Lägg röran på stekt bröd, till chips eller grönsaksstavar, i bakpotatis, avokadohalva. Servera gärna med citronklyftor och garnera med några dillvippor.