- Recept
Pankofriterad chicken taco

Pankofriterad chicken taco
Av Buffé
Publicerat den 16 september 2019
Testa en ny typ av tacos – med friterad kyckling! Pankofriterad chicken taco gör du genom att panera bitar av kycklingårfilé och steka i rikligt med olja. Resultatet blir krispigt, saftigt och så himla gott. Servera kycklingen med dina bästa tacotillbehör.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 800 g kycklinglårfilé
- 1 tsk salt
- 1½ dl vetemjöl
- 2 ägg
- 3 - 4 dl panko (asiatiskt ströbröd)
- ca ½ dl neutral olja (till stekning)
- tortillabröd
- mangosalsa
- Lime Jalapeño Mayo
Gör så här
Steg 1
Skär kycklinglårfilén i mindre bitar och krydda med salt runt om. Vänd kycklingbitarna först i vetemjöl sen uppvispat ägg och sist i panko. Stek i olja tills de är gyllene och krispiga.Steg 2
Tillbehör: Servera med mangosalsa lime och jalapeñomajonnäs eller dina favorittillbehör.