- Recept
- ICAs Matkasserecept
Enkel ost- och skinkpaj

Enkel ost- och skinkpaj
Av ICAs matkasse
Publicerat den 26 januari 2025
Paj mitt i veckan? Jajjemen! Tack vare den färdiga pajdegen går denna middag snabbt att göra, och du fyller den med skinka, ost och en äggstanning. Medan pajen gräddas färdigt i ugnen skär du upp tomaterna i klyftor (eller valfri form). Smaklig spis!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 förp färsk pajdeg (à 250 g)
- 360 g strimlad rökt skinka
- 1 1/2 dl riven ost
- 6 ägg
- 2 1/2 dl mjölk
- 2 tsk torkad oregano
- 1/2 ask plommontomater (à 500 g)
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Rulla ut pajdegen i en pajform, ca 26 cm i diameter (för 4 port). Lägg i skinka och ost.Steg 3
Blanda ägg, mjölk, 2 krm salt, 2 krm peppar och oregano och häll i formen.Steg 4
Grädda pajen mitt i ugnen tills den stelnat, ca 35-40 minuter.Steg 5
Skär tomaterna i klyftor.Steg 6
Servera pajen med tomaterna.