Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
Fetaostgratinerad pasta

Fetaostgratinerad pasta

Av ICAs matkasse
Publicerat den 16 mars 2025
Man uppskattar ju mat som lagar sig själv, eller hur? Lägg bara pasta i en ugnsform ihop med paprika och en krämig sås. Smula fetaosten över och skjuts in i ugnen. Sen är den redo att serveras, ihop med tomater och rucola!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 röd paprika
  • 1 förp färsk tortellini med ricotta och spenat (à 500 g)
  • 1 förp pastasås basilika (à 390 g)
  • 2 msk basilikapesto
  • 150 g fetaost
  • 250 g miniplommontomater
  • 1 förp rucola (à 65 g)

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 200°C.
  2. Steg 2

    Dela, ta bort kärnorna och skär paprikan i tärningar.
  3. Steg 3

    Lägg pastan och paprikan i en ugnsform.
  4. Steg 4

    Blanda pastasås och vatten i en kastrull och koka upp. Rör ner peston i kastrullen och häll därefter blandningen över pastan. Krydda med salt och peppar. Smula över fetaosten och gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Steg 5

    Servera pastan med tomater och rucola.