- Recept
- ICAs Matkasserecept
Fetaostgratinerad pasta

Fetaostgratinerad pasta
Av ICAs matkasse
Publicerat den 16 mars 2025
Man uppskattar ju mat som lagar sig själv, eller hur? Lägg bara pasta i en ugnsform ihop med paprika och en krämig sås. Smula fetaosten över och skjuts in i ugnen. Sen är den redo att serveras, ihop med tomater och rucola!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 röd paprika
- 1 förp färsk tortellini med ricotta och spenat (à 500 g)
- 1 förp pastasås basilika (à 390 g)
- 2 msk basilikapesto
- 150 g fetaost
- 250 g miniplommontomater
- 1 förp rucola (à 65 g)
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 200°C.Steg 2
Dela, ta bort kärnorna och skär paprikan i tärningar.Steg 3
Lägg pastan och paprikan i en ugnsform.Steg 4
Blanda pastasås och vatten i en kastrull och koka upp. Rör ner peston i kastrullen och häll därefter blandningen över pastan. Krydda med salt och peppar. Smula över fetaosten och gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.Steg 5
Servera pastan med tomater och rucola.