- Recept
- ICAs Matkasserecept
Rostad ratatouille med halloumi

Rostad ratatouille med halloumi
Av ICAs matkasse
Publicerat den 09 mars 2025
Här kommer en superenkel och smarrig rätt. Hacka alla grönsaker och låt dem få tillagas i ugnen. Rör ihop en sås med ajvar, crème fraiche, salt och peppar. Toppa grönsaksplåten med bönor, riven eller hyvlad halloumi och hackad persilja. Servera tillsammans med ris, pinjenötter och sallad. Voilà!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 zucchini (à ca 300 g)
- 1 aubergine (à ca 300 g)
- 2 rödlökar
- 3 tomater
- 200 g röd spetspaprika
- 2 msk olivolja
- 1 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
- 400 g halloumi eller grillost
- 1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
- 4 port ris eller bulgur
- 1 1/2 dl ajvar relish (stark)
- 2 dl lätt crème fraiche eller matyoghurt
- 60 g pinjenötter
- 65 g mangold eller salladsmix
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Ratatouille: Skär zucchini och aubergine i tärningar. Skala och skär lökarna i klyftor. Skär tomaterna i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Blanda grönsakerna med olivoljan på en plåt. Krydda med salt och peppar och rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.Steg 3
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 4
Ajvarkräm: Blanda ajvar med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.Steg 5
Ratatouille: Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.Steg 6
Strö bönorna över plåten och hyvla eller riv över halloumin.Steg 7
Hacka och strö på persiljan.Steg 8
Servera grönsakerna med pinjenötter, ris, ajvarkräm och sallad.