- Recept
- ICAs Matkasserecept
Sparrispasta med zucchini och soltorkad tomatsås

Sparrispasta med zucchini och soltorkad tomatsås
Av ICAs matkasse
Publicerat den 25 mars 2024
Hur skönt är det inte med enkla pastarätter som i princip lagar sig självt? Upphackade grönsaker steks för sig innan den salta tapenaden med den lena matlagningsgrädden hälls i för att kokas samman. Ät hela pastarätten tillsammans med en härlig sallad.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 zucchini (à 300 g)
- 250 g grön sparris
- 4 port pasta (gärna pappardelle)
- 1 msk olivolja
- 130 g tapenade soltorkad tomat
- 2½ dl matlagningsgrädde
- 250 g körsbärstomater
- 65 g rucola
- 100 g gran gustoso eller grana padana
- 1 dl pumpakärnor
Gör så här
6 stegPasta
Steg 1
Sätt på en kastrull med vatten till pastan.Steg 2
Skär zucchinin i ca 1,5 cm stora tärningar och ansa och skär sparrisen i bitar.Steg 3
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.Steg 4
Fräs zucchinin och sparrisen i olivoljan i en stekpanna. Sänk värmen och blanda grönsakerna med tapenade och grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Sallad
Steg 1
Dela tomaterna och blanda med ruccola, ost och pumpakärnor.Steg 2
Servera pastan med sås och sallad.