Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Arayes

Arayes

Av ICA Köket
Publicerat den 12 januari 2023
Arayes är pitabröd fyllda med en kryddig köttfärsblandning på bland annat lök, vitlök, bladpersilja, sumak, spiskummin och paprikapulver. De grillas i ugn och är perfekta som mingelrätt, till buffén eller som en lätt lunch med yoghurtsås och sallad. Toppa med hackad persilja och servera!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 500 g nöt- eller lammfärs
  • 2 tsk salt
  • 1 gul lök
  • 1 vitlök
  • 20 g bladpersilja
  • 1 tsk sumak (krydda)
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 - 6 pitabröd

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 175°C.
  2. Steg 2

    Blanda färsen med salt.
  3. Steg 3

    Skala och riv gula löken på ett rivjärn och krama ur vätskan antingen med händerna eller hjälp av en handduk. Finhacka eller riv vitlöken.
  4. Steg 4

    Finhacka persiljan och blanda ner den (spara lite till servering), löken, vitlöken och kryddorna i färsen.
  5. Steg 5

    Dela pitabröden i två. Fyll bröden med färsen.
  6. Steg 6

    Stek pitabröden med köttfyllningen neråt i en stekpanna, så de får en fin yta.
  7. Steg 7

    Pensla bröden med lite olja och sätt in i mitten av ugnen ca 5 min eller tills färsen är genomstekt.
  8. Steg 8

    Till servering: Toppa med resten av den hackade persiljan och servera gärna med Tabbouleh och Yoghurtsås med tahini och citron och Picklad rödlök.