- Recept
- Midsommarmat
Färskpotatissallad med rucola

Färskpotatissallad med rucola
Av Buffé
Publicerat den 17 juni 2002
Färskpotatissallad med rucola är en klar favorit under sommarens alla festmåltider. Här är ett underbart och lättlagat recept på potatissallad med potatis, soltorkade tomater, rucolasallad, dijonsenap, valnötter och parmesan.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
6Portioner
Ingredienser
- 1 kg kokt, kall potatis
- ca ½ förp rucola (à 65 g)
- 4 soltorkade tomater i olja
- 1 dl olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 3 krm nymald svartpeppar
- 1 tsk salt
- 50 - 70 g valnötskärnor
- 50 g färsk parmesan
Gör så här
Steg 1
Skär potatisen i bitar och lägg i en skål tillsammans med rucolan.Steg 2
Skär de soltorkade tomaterna i strimlor och vänd ner dem. Blanda olivolja, balsamvinäger, dijonsenap, salt och peppar i en skål och häll över potatissalladen.Steg 3
Grovhacka valnötterna och blanda ner dem. Skär tunna skivor parmesan, t ex med en potatisskalare och tillsätt dem.