Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Krämig sås med dill i vit kanna på tallrik med sked och dillkvist på marmorbord.

Gravlaxsås

Av Buffé
Publicerat den 21 juli 2014
Rör och vispa ihop såsen av dill, senap, socker, olja och rödvinsvinäger. En klassiker till våra stora högtider!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

15 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 3 msk svensk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 1/2 msk strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 2 dl olja
  • 1 dl hackad dill

Gör så här

  1. Steg 1

    Blanda senap, socker, salt, peppar och vinäger. Tillsätt oljan droppvis under kraftig vispning tills såsen blir tjock. Tillsätt 1 tsk kallt vatten. Använd gärna elvisp.
  2. Steg 2

    Blanda ner dillen.