- Recept
- Midsommarmat
Löjromspizza

Löjromspizza
Av Buffé
Publicerat den 20 juni 2016
Med färdig pizzadeg av surdeg går det på ett kick! Toppa med lyxig löjrom och vackert picklad lök.Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
20Portioner
Ingredienser
- 1/2 dl ättiksprit (12 %)
- 1 dl strösocker
- 1 stor rödlök
- 2 dl crème fraiche (34 %)
- 1 färdig pizzadeg av surdeg (à 400 g)
- 2 dl riven, lagrad ost (t ex svecia eller Västerbottensost)
- 80 g löjrom
- Till garnering: dillvippor, svartpeppar och citronklyftor
- Till garnering: dillvippor, svartpeppar och citronklyftor
- Till garnering: dillvippor, svartpeppar och citronklyftor
Gör så här
Steg 1
Picklad rödlök: Koka upp ättika, socker och 1.5 dl vatten i en kastrull.Steg 2
Skala och skiva löken tunt. Häll över den varma lagen. Låt stå minst 4 timmar.Steg 3
Pizza: Vispa 1 dl crème fraiche (för 20 bitar) till fast konsistens med elvisp (crème fraichen blir först tunn, fortsätt vispa så tjocknar den).Steg 4
Dra ut/kavla ut degen och lägg på en bakpappersklädd plåt eller pizzasten.Steg 5
Bred på resten av crème fraichen och strö över osten. Grilla på indirekt värme under lock, eller i ugnen på 225°C, tills pizzan fått fin färg. Ta ut och låt den svalna några minuter.Steg 6
Skär eller klipp ev pizzan i mindre bitar. Lägg på picklad lök. Klicka eller spritsa ut löjrom och vispad crème fraiche.Steg 7
Garnering: Toppa med dill och nymalen svartpeppar. Garnera med citronklyftor. Servera genast.