Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Tunnbrödspizza med crème fraiche, löjrom, dill och picklad rödlök på träbricka med burk och skål bredvid.

Löjromspizza

Av Buffé
Publicerat den 20 juni 2016
Med färdig pizzadeg av surdeg går det på ett kick! Toppa med lyxig löjrom och vackert picklad lök.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
20Portioner

Ingredienser

  • 1/2 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1 stor rödlök
  • 2 dl crème fraiche (34 %)
  • 1 färdig pizzadeg av surdeg (à 400 g)
  • 2 dl riven, lagrad ost (t ex svecia eller Västerbottensost)
  • 80 g löjrom
  • Till garnering: dillvippor, svartpeppar och citronklyftor
  • Till garnering: dillvippor, svartpeppar och citronklyftor
  • Till garnering: dillvippor, svartpeppar och citronklyftor

Gör så här

  1. Steg 1

    Picklad rödlök: Koka upp ättika, socker och 1.5 dl vatten i en kastrull.
  2. Steg 2

    Skala och skiva löken tunt. Häll över den varma lagen. Låt stå minst 4 timmar.
  3. Steg 3

    Pizza: Vispa 1 dl crème fraiche (för 20 bitar) till fast konsistens med elvisp (crème fraichen blir först tunn, fortsätt vispa så tjocknar den).
  4. Steg 4

    Dra ut/kavla ut degen och lägg på en bakpappersklädd plåt eller pizzasten.
  5. Steg 5

    Bred på resten av crème fraichen och strö över osten. Grilla på indirekt värme under lock, eller i ugnen på 225°C, tills pizzan fått fin färg. Ta ut och låt den svalna några minuter.
  6. Steg 6

    Skär eller klipp ev pizzan i mindre bitar. Lägg på picklad lök. Klicka eller spritsa ut löjrom och vispad crème fraiche.
  7. Steg 7

    Garnering: Toppa med dill och nymalen svartpeppar. Garnera med citronklyftor. Servera genast.