- Recept
- Midsommarmat
Senapssill

Senapssill
Av Buffé
Publicerat den 16 juli 2001
En krämig och enkel senapssill gjord på senap, farin, vinäger, olja, dill och purjolök. Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
8Portioner
Ingredienser
- 2 förp 5-minuters inläggningssill (à 430 g)
- 1 dl senap (svensk sötad)
- 1 1/2 dl brun farin
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 1 dl olja
- 1 dl hackad dill
- 1 dl hackad purjolök
- 1 dl skånsksenap
Gör så här
Steg 1
Skär sillfiléerna i mindre bitar, låt dem rinna av.Steg 2
Blanda senapen, farinsockret och vinägern i en bunke. Vispa droppvis ner oljan. Rör i dillen och purjolöken. Smaka av med salt och peppar.Steg 3
Vänd ner sillfiléerna i såsen.