Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Potatisskivor och dillkryddad sill med sås läggs på ett knäckebröd på en skärbräda.

Senapssill

Av Buffé
Publicerat den 16 juli 2001
En krämig och enkel senapssill gjord på senap, farin, vinäger, olja, dill och purjolök.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
8Portioner

Ingredienser

  • 2 förp 5-minuters inläggningssill (à 430 g)
  • 1 dl senap (svensk sötad)
  • 1 1/2 dl brun farin
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl olja
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl hackad purjolök
  • 1 dl skånsksenap

Gör så här

  1. Steg 1

    Skär sillfiléerna i mindre bitar, låt dem rinna av.
  2. Steg 2

    Blanda senapen, farinsockret och vinägern i en bunke. Vispa droppvis ner oljan. Rör i dillen och purjolöken. Smaka av med salt och peppar.
  3. Steg 3

    Vänd ner sillfiléerna i såsen.