Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
  • Recept
  • Sojastekt tofu med nudlar och ägg

Sojastekt tofu med nudlar och ägg

Sojastekt tofu med nudlar och ägg

Av ICAs matkasse
Publicerat den 19 januari 2025
Vi reser öster ut till Asien via denna vegorätt, som är fylld med goda smaker. Den milda tofun piffas upp med japansk soja. Stek grönsakerna hastigt så att de fortfarande behåller sin krispighet. Servera med ägg och sallad och ät gärna med pinnar.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 250 g äggnudlar
  • 270 g naturell tofu
  • 1 röd paprika
  • 2 1/2 msk sesamolja eller rapsolja
  • 3/4 dl japansk soja
  • 150 g haricots verts
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1/2 dl sweet chilisås
  • 4 ägg
  • 1/2 cosmopolitansallad eller annan sallad

Gör så här

  1. Steg 1

    Nudlar: Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och låt ånga av.
  2. Steg 2

    Skär tofun i tärningar. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  3. Steg 3

    Stek tofun i lite av oljan i en stekpanna några minuter, tills den får färg. Häll på hälften av sojan och låt koka in och lägg upp på en tallrik.
  4. Steg 4

    Stek därefter paprika och haricots verts i lite av oljan på hög värme tills grönsakerna får lite färg.
  5. Steg 5

    Rör ner chiliflakes, sweet chilisås, nudlar och resten av sojan i stekpannan.
  6. Steg 6

    Ägg: Stek äggen i resten av oljan i en annan stekpanna.
  7. Steg 7

    Skär salladen i strimlor.
  8. Steg 8

    Servera nudlarna med stekt ägg och sallad.