- Recept
- Alla samlingar
- Fiskrecept
Varmrökt laxröra på smörstekt kavring
Varmrökt laxröra på smörstekt kavring
Av ICA Köket
Publicerat den 04 april 2022
Fräsch och snabblagad macka med laxröra på varmrökt lax och sås med smak av dill och citron. Servera röran på smörstekt kavring med salladsblad och toppa med riven pepparrot och dill.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 rödlök
- ½ dl majonnäs
- 1½ dl gräddfil
- 2 msk hackad färsk dill
- 250 g varmrökt lax
- 1 hjärtsallad
- 4 skivor kavring
- 2 msk smör
- 1 citron
- 2 msk riven färsk pepparrot
Gör så här
Steg 1
Skala och hacka löken.Steg 2
Blanda ihop majonnäs, gräddfil, lök och hackad dill. Dra laxen i mindre bitar och blanda ner. Smaka av med salt och peppar.Steg 3
Skär bort roten på salladen och lossa bladen.Steg 4
Stek bröden krispiga i smöret i en stekpanna.Steg 5
Skär citronen i klyftor.Steg 6
Lägg salladen på bröden och lägg på laxröran, servera med citronklyftor och toppa med riven pepparrot och dill.