- Recept
- Alla samlingar
- Frukostrecept
Yoghurt med stekt nektarin och kokoshavre
Yoghurt med stekt nektarin och kokoshavre
Av Buffé
Publicerat den 12 juni 2023
För en riktigt härlig start på dagen: låt krämig yoghurt få sällskap av stekta nektariner och ett knaprigt strössel av havregryn och kokos med smak av kardemumma och kanel.Tidsåtgång och portioner
15 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 2 dl havregryn
- 1 dl riven kokos
- ½ dl honung
- ½ tsk malen kanel
- ½ tsk mortlade kardemummakärnor
- 1 krm salt
- 4 nektariner eller persikor
- 2 msk smör
- 6 dl naturell yoghurt
- färsk mynta
Gör så här
Steg 1
Rosta havregryn och kokos i en torr, het stekpanna tills det får lite färg. Tillsätt honung, kanel, kardemumma och salt och stek under omrörning några minuter. Sprid ut kokoshavren på ett bakplåtspapper och låt svalna.Steg 2
Dela och kärna ur nektarinerna. Skär i klyftor och stek i smör eller olja tills de får lite färg och mjuknar.Steg 3
Toppa yoghurten med stekt nektarin, kokoshavre och gärna mynta.