Gå till innehållGå till sökningGå till sidfot
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 400,00 kr
kikärtsbiffar med morot liggandes i stekpanna

Kikärtsbiffar med curry, morot, mango och ris

Av ICAs matkasse
Publicerat den 21 februari 2011
Dessa vego kikärtsbiffar med curry och morot serveras ihop med ris och en röra av mango chutney och crème fraiche. Forma vackra, gulorange biffar av din kikärtsröra och stek långsamt i olja. En rätt som är läcker både för öga och gom!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 portioner ris (gärna basmatiris)
  • 2 förpackningar kokta kikärtor (à ca 380 g)
  • 2 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 ägg
  • 2 tsk curry
  • 2 msk matolja

Gör så här

  1. Steg 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen
  2. Steg 2

    Häll av kikärterna i ett durkslag och skölj dem. Skala morötter och vitlök. Riv morötterna fint och finhacka vitlöken.
  3. Steg 3

    Mixa kikärterna till en massa i en matberedare eller med mixerstav. Tillsätt majsstärkelse, ägg och curry. Blanda ner morötter och vitlök, smaksätt med salt och peppar.
  4. Steg 4

    Forma 8 biffar och stek dem sakta i oljan.
  5. Steg 5

    Blanda mango chutney med crème fraiche. Servera kikärtsbiffarna med mango chutney crème fraiche och ris.