- Recept
Krämig ramen med ägg
Krämig ramen med ägg
Av Buffé
Publicerat den 10 oktober 2022
Vill du ha en enkel, god och prisvärd middag? Prova den här rätten där snabbnudlar serveras som en krämig ramen – och det enda som behöver tillsättas är ägg, majonnäs och vitlök.Tidsåtgång och portioner
15 minTotal tid
2Portioner
Ingredienser
- 4 ägg
- 2 förp snabbnudlar (à 85 g)
- 1 vitlöksklyfta
- 1 salladslök
- 2 msk majonnäs
- 1 msk sesamfrön
- chilipulver
Gör så här
Steg 1
Koka hälften av äggen krämiga, ca 8 minuter, spola i kallt vatten.Steg 2
Koka snabbnudlarna enligt anvisning på förpackningen, spar kryddpåsarna. Lyft upp nudlarna ur kokvattnet (spara vattnet).Steg 3
Skala och riv vitlöken och skiva salladslöken. Skala och dela de kokta äggen.Steg 4
Vispa ihop resten av äggen, majonnäs, vitlök och kryddpåsarna i en skål. Vispa ner 5–6 dl (för 2 port) av nudlarnas kokvatten, lite i taget. Tillsätt de kokta nudlarna och rör om.Steg 5
Lägg upp nudlar och buljongen i skålar och toppa med en ägghalva, salladslök och sesamfrön. Strö gärna över chilipulver.