Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 1,00 kr
Pumpasoppa och smörgåsar med färskost

Enkel pumpasoppa

Av ICAs matkasse
Publicerat den 14 november 2022
En lättlagad pumpasoppa med få ingredienser som går snabbt att tillaga. Butternutpumpan går fint att ersätta med andra pumpasorter, t ex den orangea halloweenpumpan. En matig soppa att sätta på bordet en kulen höstdag.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • ca 1 kg butternutpumpa
  • 1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
  • frallor eller annat bröd
  • 125 g färskost med pepparrot

Gör så här

  1. Steg 1

    Skala vitlöken och pressa ner i en stor kastrull med oljan. Låt fräsa någon minut. Häll i vattnet och crème fraichen och låt koka upp med smulade buljongtärningar.
  2. Steg 2

    Skala och kärna ur pumpan. Skär pumpaköttet i tärningar och lägg i kastrullen.
  3. Steg 3

    Häll av bönorna och häll ner i kastrullen. Låt koka ca 10-15 minuter eller tills pumpan är mjuk.
  4. Steg 4

    Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en kannmixer och smaka av med salt och peppar.
  5. Steg 5

    Servera soppan med frallor och färskost.