
Chokladravioli med apelsinmascarpone, salta mandlar och basilika
Av ICA Köket
Publicerat den 08 september 2025
Om du vill bjuda på en efterrätt som dina gäster antagligen aldrig har ätit så ska du bjuda på chokladravioli. Dessa raringar serveras med rostade mandlar och en ljuvlig apelsinmascarpone.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
2Portioner
Ingredienser
- 1/4 apelsin (1 krm finrivet skal och 1 tsk saft)
- 1/2 dl mascarpone
- 1 tsk florsocker
- 2 msk saltade rostade mandlar
- 8 st ravioli (chokladravioli)
- 1 msk smör
- 1/4 kruka basilika
Gör så här
Steg 1
Tvätta apelsinen och riv yttersta skalet fint. Pressa ur saften. Blanda apelsinskal, saft och mascarpone med florsockret.Steg 2
Hacka mandeln grovt.Steg 3
Stek raviolin i smöret i en stekpanna ca 1 minut, häll på vatten så att det blir en bottenskyla (botten täcks), ca 1/2 cm. Koka under lock 2-3 minuter.Steg 4
Ta bort locket och låt all vätska koka bort.Steg 5
Servera raviolin med apelsinmascarponen och mandelhacket samt toppa med basilikablad.