Köttfärsgulasch med baguette och vitlökskräm
Av ICAs matkasse
Publicerat den 02 december 2020
Samla familjen och låt er värmas av denna gulasch! Blandfärs, paprika, morötter och potatis kokas samman med smaker från kummin och paprikapulver, och denna mustiga soppa får ännu mer smak av lagerbladen. Ät ihop med lite vitlökskräm och nygräddade baguetter.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 röd paprika
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 bakpotatisar
- 2 morötter
- ca 500 g blandfärs
- 1 msk olja
- 1 tsk hel kummin
- 1 msk paprikapulver
- 2 msk tomatpuré
- 2 köttbuljongtärningar
- 1 förp krossade tomater (à 390 g)
- 2 lagerblad
- baguetter eller annat bröd
- 2 dl lätt crème fraiche
Gör så här
Steg 1
Sätt på ugnen enligt anvisningen på brödförpackningen.Steg 2
Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och hacka lök och 1 vitlöksklyfta. Skala och skär potatis och morötter i tärningar. Mortla kumminen.Steg 3
Stek färsen i oljan i en stor kastrull tillsammans med kummin och paprikapulver. Rör ner paprika, lök, vitlök och tomatpuré och låt det steka med en stund.Steg 4
Tillsätt smulade buljongtärningar, 5 dl vatten och krossade tomater, krydda med lagerblad, salt och peppar. Vänd ner potatis och morötter. Låt gulaschen koka ca 15 minuter eller tills potatisen är mjuk.Steg 5
Grädda bröden enligt anvisningen på förpackningen.Steg 6
Pressa ner 1 vitlöksklyfta i crème fraichen och smaka av med salt och peppar.Steg 7
Servera gulaschen med vitlökskrämen och bröd.