
Tranbärssås
Av Buffé
Publicerat den 14 november 2022
Tranbärssås påminner om den svenska lingonsylten och serveras ofta på den amerikanska högtiden Thanksgiving och på julmiddagar i Storbritannien. Såsen är söt och syrlig och passar utmärkt till fågel och viltkött.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
6Portioner
Ingredienser
- 2 stora apelsiner
- 1 kanelstång
- 1¼ dl ljust muscovadosocker
- 225 g frysta tranbär
Gör så här
Steg 1
Tvätta en apelsin noga. Skär bort 3 remsor skal (för 6 port) med en skalare, se till att få med så lite som möjligt av det vita.Steg 2
Pressa juicen från båda apelsinerna och lägg i en kastrull med skalet, socker, kanelstång och tranbär.Steg 3
Låt koka upp och koka under lock på svag värme ca 15 minuter, rör då och då. Smaka av med salt och peppar.Steg 4
Låt svalna och häll upp på en väl rengjord glasburk. Håller ca 1 vecka i kylskåp. Servera såsen rumstempererad.