- Recept
Cashewburgare med gurkyoghurt

Cashewburgare med gurkyoghurt
Av ICAs matkasse
Publicerat den 13 april 2025
Saftiga cashewburgare som tillagas i ett nafs och som smakar fantastiskt gott! Montera de gyllenstekta burgarna på hamburgerbröd tillsammans med tunna skivor rödlök, tomat och krispig isbergssallad. Toppa med en klick smarrig hamburgersås gjord på inlagd hackad gurka, yoghurt och chilisås och avnjut tillsammans med klyftpotatis.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 600 g potatis
- 1 msk olja
- 175 g naturella cashewnötter
- 100 g riven ost
- 3 ägg
- 1/2 dl ströbröd
- 2 dl matyoghurt
- 1 dl inlagd hackad gurka
- 2 msk chilisås
- 4 hamburgerbröd
- 1/2 rödlök
- 2 tomater
- 1/2 isbergssalladshuvud
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Skär potatisen i klyftor och blanda med olja, salt och peppar. Häll ut på en plåt och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.Steg 3
Burgare: Mixa nötterna fint i en matberedare eller blender. Blanda nötterna med ost, ägg, ströbröd och 1/2 tsk salt. Forma smeten till fyra burgare. Stek dem ca 4 minuter på varje sida i oljan i en stekpanna.Steg 4
Gurkyoghurt: Blanda yoghurt med gurka och chilisås. Smaka av med salt och peppar.Steg 5
Tillbehör: Värm eventuellt bröden någon minut (i ugn eller brödrost). Skala löken, skiva den och tomaterna. Skär salladen i bitar.Steg 6
Servera burgarna och klyftpotatisen med bröd, sallad, tomater, lök och en klick gurkyoghurt.