- Recept
Fiskburgare med klyftisar och dipp

Fiskburgare med klyftisar och dipp
Av ICAs matkasse
Publicerat den 13 april 2025
Barnsligt god fiskburgare på sprödbakad torsk står på kvällens meny. Till burgaren serveras rostade potatisklyftor och en dipp på crème fraiche. Servera den sprödbakade torsken med hjärtsallad, tomater och en klick sås i hamburgerbröd. Middagen är serverad!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 1 tsk olja
- 2 förp sprödbakad torsk (à 360 g)
- 2 tomater
- 1 krispsallad eller hjärtsallad
- 8 hamburgerbröd
- 2 dl lätt crème fraiche (gärna tomat & basilika)
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Skär potatisen i klyftor och lägg dem i en ugnssäker form. Blanda potatisen med olja, salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.Steg 3
Värm torsken i ugnen enligt anvisningen på förpackningen samtidigt som potatisen tillagas.Steg 4
Tillbehör: Skär tomaterna i skivor. Plocka loss salladsbladen. Värm gärna bröden på eftervärme i ugnen.Steg 5
Servera fisken i bröd med alla tillbehör.