- Recept
Halloumi med rostade grönsaker

Halloumi med rostade grönsaker
Av ICAs matkasse
Publicerat den 13 april 2025
Rostade grönsaker med halloumi och en enkel ajvardipp. Rosta morötter, potatis och rödlök och blanda med sallad och en balsamvinägrett. Toppa med halloumiosten och servera med sås gjord på ajvar och crème fraiche.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 4 - 5 morötter
- 3 rödlökar
- 2 msk olivolja
- 400 g halloumi eller grillost
- 1 msk balsamvinäger
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 tsk torkad timjan
- 1 förp rucola eller blandsallad (à 65 g)
- 1/2 - 1 dl ajvar relish (mild)
- 2 dl lätt crème fraiche
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Skala ev potatisen och skär den i klyftor. Skala och skär morötterna i bitar. Skala och skär löken i klyftor.Steg 3
Lägg potatisen, morötterna och löken på ett bakplåtspapper i en långpanna, blanda med oljan. Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter.Steg 4
Skär osten i skivor. Lägg osten bredvid grönsakerna och stek ytterligare ca 15 minuter.Steg 5
Dressing: Rör ihop olja, vinäger, vitlök, 1 tsk salt, 1 krm peppar och timjan i en stor skål. Lägg i rucolan och de ugnsstekta grönsakerna och blanda runt.Steg 6
Dipp: Blanda crème fraichen och ajvar och smaka av med salt och peppar.Steg 7
Servera potatissalladen med osten och dippsåsen.