- Recept
Syrlig pak choi med sötstark wok

Syrlig pak choi med sötstark wok
Av ICAs matkasse
Publicerat den 13 april 2025
Syrligt, starkt och sött är väl de magiska orden för en smarrig rätt? Dessa är ledorden för kvällens måltid, som avnjuts med kokt ris vid sidan om. Smaklig spis!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port ris
- 250 g pak choi
- 2 röd peppar (chili)
- 1 lime
- 1 1/2 msk olja
- 1 msk riven ingefära
- 2 morötter
- 1/2 rödlök
- 400 g sojafärs
- 2 vitlöksklyftor
- 3 msk japansk soja
- 1 tsk strösocker
Gör så här
Steg 1
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Ansa och strimla pak choi. Dela, kärna ur och strimla chilin. Pressa saften från limen och blanda med 1/2 msk olja, krydda med salt och peppar. Blanda dressingen med pak choi och hälften av chilin.Steg 3
Wok: Skala och riv ingefäran fint och morötterna grovt på ett rivjärn. Ansa, skala och skiva löken tunt.Steg 4
Fräs färsen i 1 msk olja i en stekpanna och rör i ingefära, morötter, resten av chilin, löken och pressa i vitlöken. Låt fräsa någon minut. Sänk värmen och rör i sojan och sockret. Tillsätt ev lite vatten om du vill ha en såsigare wok. Smaka av med salt och peppar.Steg 5
Servera woken med pak choi och ris.