- Recept
Bakad rotselleri med brynt salviasmör och hasselnötter
Bakad rotselleri med brynt salviasmör och hasselnötter
Av Buffé
Publicerat den 19 november 2018
Rotsellerin bakas i ugn och serveras i bitar tillsammans med brynt salviasmör, ruccola och rostade, hackade hasselnötter som tillför krisp. Tidsåtgång och portioner
1 tim 30 minTotal tid
6Portioner
Ingredienser
- 1 rotselleri (à ca 800 g)
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk salt
- 100 g smör
- 2 dl färsk salvia
- 1 dl hackade rostade hasselnötter
- 65 g rucola
- 2 krm svartpeppar
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 200°C.Steg 2
Skala rotsellerin och halvera. Lägg på varsin bit aluminiumfolie på en plåt. Häll över olja och salt. Linda in rotsellerin i folien. Baka i mitten av ugnen i ca 1 timme eller tills den är mjuk. Låt svalna lite.Steg 3
Smält smöret i en kastrull och låt bubbla på medelvärme tills det blir gyllene och doftar nötigt. Lägg i salviabladen mot slutet och låt brynas i smöret.Steg 4
Skär rotsellerin i mindre bitar och lägg på ett fat. Strö över hasselnötter, ruccola och svartpeppar. Ringla över det brynta salviasmöret.