- Recept
- Enkla recept
Blomkål i ugn med laxfilé, curry och smulad vitost
Blomkål i ugn med laxfilé, curry och smulad vitost
Av ICA Köket
Publicerat den 23 augusti 2021
Att laga hela måltiden på samma plåt i ugnen, det blir gott och är enkel matlagning. Blomkålen får härlig smak och gul färg av curryn och liten krämighet av vitosten och lax i ugn smakar alltid gott. Servera gärna med rostad mandel och mangold.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 blomkålshuvud (à ca 800 g)
- 50 g smör
- 2 msk olivolja
- 1 msk curry
- 1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
- 4 port laxfilé (à ca 140 g)
- 150 g vitost hel bit (10%)
- 1 kruka gräslök
- 1 dl flagad rostad mandel
- 2 dl matyoghurt
- 65 g röd mangold
Gör så här
Steg 1
Tina laxen (om fryst används).Steg 2
Sätt ugnen på 225˚C. Sätt in en långpanna mitt i ugnen.Steg 3
Ansa och skär blomkålshuvudet i ca 4 cm tjocka klyftor.Steg 4
Smält smöret tillsammans med oljan i en kastrull och blanda med curryn.Steg 5
Lägg blomkålsskivorna i den förvärmda långpannan. Pensla med currysmöret och krydda med salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen i 8 minuter.Steg 6
Häll kikärtorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.Steg 7
Lägg kikärtor och lax på plåten. Krydda laxen med salt och peppar. Smula osten över blomkålen och kikärtorna. Sätt in plåten mitt i ugnen 8 minuter eller tills laxen har en innertemperatur på 56˚C.Steg 8
Skär gräslöken fint.Steg 9
Strö gräslök och mandel på plåten och servera med yoghurt och röd mangold.