- Recept
Tex mex-soppa med quesadillas
Tex mex-soppa med quesadillas
Av ICAs matkasse
Publicerat den 09 december 2024
En mustig och smakrik tex-mexsoppa står på kvällens meny. Den stekta köttfärsen gör soppan lite mer matig, och de ostfyllda quesadillas gör du direkt i en upphettad stekpanna. Ett perfekt tillbehör till en lyckad middag!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 rödlök
- 1 msk olja
- ca 500 g nötfärs
- 2 tsk paprikapulver
- 1 1/2 tsk spiskummin
- 2 msk tomatpuré
- 7 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
- 390 g pastasås chili
- 340 g majskorn
- 3 plommontomater
- 150 g riven ost
- 8 små tortillabröd
Gör så här
Steg 1
Skala och hacka löken. Fräs löken i hälften av oljan tillsammans med köttfärsen i en stor gryta. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och spiskummin.Steg 2
Rör ner tomatpuré, buljong och pastasås och låt koka i några minuter.Steg 3
Häll av majsen och häll den i grytan.Steg 4
Skär tomaterna i bitar och lägg dem i grytan eller servera dem kalla vid sidan av.Steg 5
Fördela osten på hälften av bröden och lägg de andra bröden ovanpå. Tryck till och stek bröden i en stekpanna i resten av oljan på medelvärme på båda sidor tills osten smälter.Steg 6
Smaka av soppan med salt och peppar.Steg 7
Skär quesadillas i bitar och servera till soppan.